Global Goals

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De Wenum Hoeve focust zich op SDGs (Sustainable Development Goals) om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Bij ons ligt de nadruk op het verminderen van ongelijkheid, duurzame gemeenschappen te stimuleren en verantwoorde consumptie en productie garanderen.

Ongelijkheid verminderen

Wij geloven in gelijke mogelijkheden voor iedereen. Diversiteit van mensen is voor ons erg waardevol. Elk mens heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Op de Wenum Hoeve is iedereen daarom ook van even grote waarde en staat volop in zijn of haar kracht.

Duurzame steden & gemeenschappen

De Wenum Hoeve is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, samenwerken en zich zo verbinden. Persoonlijke aandacht en contact is erg belangrijk. We zorgen dat onze hulpboeren, vrijwilligers, begeleiders, vergadergasten en winkelbezoekers zich ten alle tijden thuis voelen binnen onze Wenum Hoeve gemeenschap.

Verantwoorde consumptie en productie

In de boerderijwinkel van de Wenum Hoeve verkopen we producten uit eigen regio én van eigen erf!

In het seizoen hebben we vers fruit en groente en bloemen uit onze moes- en pluktuin. Verder hebben we huisgemaakte jam, honing, eieren en andere lekkernijen. Onze Hereford runderen grazen hun hele leven probleemloos buiten rond, en eten alleen gras en drinken water. Ze leveren hoogwaardig vlees met een karakteristieke, volle smaak en malsheid. De zelfslachtende Slagerij Ter Weele uit Oene, slacht en verpakt het vlees voor de Wenum Hoeve.

Met traceerbaarheid, korte lijnen en duurzame producten luidt ons motto: ‘Weet wat je eet!

Meer weten over de mogelijkheden van de Wenum Hoeve?

Kom langs of neem contact op, wij bespreken graag de mogelijkheden!