De Hereford

Runderen op de Wenum Hoeve

Bij ons op de boerderij worden Hereford runderen gehouden. Een mooi en duurzaam ras!

In alle jaargetijden kunnen deze koeien probleemloos buiten verblijven. Gezondheidsproblemen komen bij dit sterke ras praktisch niet voor, de veearts is dus een sporadische gast op de Herefordbedrijven.

Onze Hereford runderen

worden duurzaam gehouden!

De runderen lopen gemiddeld langer rond, dan een andere rundvleeskoe. Liefhebbers zijn van mening dat Herefordsvlees van deze koe van ca. 6 jaar nog steeds die karakteristieke lekker, volle en malsheid heeft, die bij de meeste andere rassen niet wordt bereikt.

Pluspunten: Een hoog percentage levend geboren kalveren per jaar, voederrantsoen bestaat alleen uit gras, dit leidt tot kwalitatief goed, eerlijk en smakelijk vlees. 

Hiermee is de milieubelasting nihil, voor de natuur is dit positief, voor dier welzijn is dit beter en voor de mens is dit dan uiteindelijk de mooiste manier. Willen we vlees eten, dan is dit een hele mooie, natuurlijke en duurzame manier!

Het slachten en verpakken van het vlees wordt gedaan bij een bekende uit de regio, Slagerij Ter Weele in Oene. Korte lijnen: From Farm to Fork. In onze Boerderijwinkel is het vlees te koop. Ons motto: ‘Weet wat je eet!’

Meer weten over de mogelijkheden van de Wenum Hoeve?

Kom langs of contact op, wij bespreken graag de mogelijkheden!