« Terug naar Boerderij

De Hereford

Bij ons op de boerderij worden Hereford runderen gehouden. Een mooi en duurzaam ras!

In alle jaargetijden kunnen deze koeien probleemloos buiten verblijven. Gezondheidsproblemen komen bij dit sterke ras praktisch niet voor, de veearts is dus een sporadische gast op de Herefordbedrijven.
De runderen lopen gemiddeld langer rond, dan een andere rundvleeskoe. Liefhebbers zijn van mening dat Herefordsvlees van deze koe van ca. 6 jaar nog steeds die karakteristieke lekker, volle en malsheid heeft, die bij de meeste andere rassen niet wordt bereikt.

Pluspunten: Een hoog percentage levend geboren kalveren per jaar, voederrantsoen bestaat alleen uit gras, dit kan leiden tot kwalitatief goed, eerlijk en smakelijk vlees. Hiermee is de een milieubelasting nihil, voor de natuur is dit positief, voor dier welzijn is dit beter en voor de mens is dit dan uiteindelijk de mooiste manier. Willen we vlees eten, dan is dit een hele mooie, natuurlijke en duurzame manier!

Kortom de runderen op de Wenum Hoeve worden Duurzaam gehouden!

Het slachten en verpakken van het vlees wordt gedaan bij een bekende uit de regio, Slagerij Ter Weele in Oene. Dus hele korte lijnen, From Farm tot Fork. In onze Boerderijwinkel is het vlees te koop. Ons motto: ‘Weet wat je eet!’