« Terug naar Boerderij

De Hereford

Bij ons op de boerderij worden Hereford runderen gehouden. Een bijzonder hard en taai ras!

In alle jaargetijden kunnen ze probleemloos buiten verblijven. Men hoeft dus geen dure stalvoorzieningen te hebben. Ze kunnen het hele jaar door in de wei blijven. Problemen met mestopslag worden hiermee ook voorkomen.
Gezondheidsproblemen komen bij dit sterke ras praktisch niet voor, de veearts is een sporadische gast op Herefordbedrijven.
Kortom, een hoog percentage levend geboren kalveren per jaar, lage management- en investeringskosten en een goedkoop voederrantsoen leiden tot veel en kwalitatief goed en smakelijk vlees.

De dieren hebben van jongs af aan een zeer vriendelijk en rustig karakter. Van agressiviteit is geen sprake. Dit gelijkmoedige karakter is eveneens bevorderlijk voor de groeisnelheid.De Hereford produceert uit goedkoop ruwvoer een hoogwaardige vleeskwaliteit in een goede hoeveelheid. De vleeskwaliteit blijft lange tijd behouden. Liefhebbers zijn van mening dat Herefordvlees van een koe van zo’n 6 jaar nog steeds die karakteristieke lekkere, volle smaak en malsheid heeft, die bij de meeste rassen niet wordt bereikt.

De Nederlandse fokkers zien in hun Herefords een aantal voordelen ten opzichte van andere vleesveerassen. Voor het vee van hun keuze hebben ze argumenten. Die zijn deels van persoonlijke aard. Hereford fokkers vinden hun vee mooi. Vee met een natuurlijke uitstraling. Ze houden van het type. Een krachtig gebouwd dier met een vriendelijk karakter.
Zo denken wij er ook over. Een mooi sterk ras met vriendelijk karakter op onze boerderij!