Boerderij

​De boerderij staat op een kleine 25 ha grond. We houden bedrijfsmatig Hereford koeien en Jongveeopfok. Daarnaast heeft de boerderij de functie van ‘Zorgboerderij’. Hierdoor hebben we landbouw, zorg en economie mooi samen kunnen brengen. De Wenum Hoeve is tevens een (MVO) vergaderlocatie en er is een boerderij winkel aanwezig. Een bijzondere combinatie die elkaar versterkt, waar (hulp-)boeren en burgers elkaar ontmoeten. Een win-win situatie!

Wij bieden werk aan mensen die door hun beperking een zinvolle daginvulling zoeken of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Bij ons kunnen ze terecht in de functie van hulpboer om zo een waardevolle daginvulling te hebben. Met onze kennis en ervaring leiden en begeleiden wij ze binnen een bedrijfsmatige sfeer. De werkzaamheden worden altijd verricht onder deskundige begeleiding.
Afhankelijk van de hulpvraag worden onze hulpboeren ingezet bij de verschillende werkzaamheden. Dit kan gaan om groenwerk, bosbouw, huishoudelijke taken of werkzaamheden rondom het vee.

De boer op!

Overig Werk

Naast het bedrijfsmatig houden van vee op de boerderij zijn er nog vele andere werkzaamheden.
meer lezen »

De Hereford

Bij ons op de boerderij worden Hereford runderen gehouden. Een bijzonder hard en taai ras!
meer lezen »

Jongveeopfok

Bij ons op de boerderij worden jongveeopfok kalveren gehouden. De Holstein Frisians.
meer lezen »

Bosbouw

Naast de veestapel, de groenwerkzaamheden, het verzorgen van de andere dieren kent onze boerderij werk in de bosbouw.
meer lezen »